Verwaarding plantaardige stromen

Extractie van hoogwaardige ingrediënten/producten uit rest- en verwerkingsstromen.

Extractie van hoogwaardige ingrediënten/producten uit rest- en verwerkingsstromen van wortels, waarbij deze zijstromen een hogere waarde vertegenwoordigen dan de wortel zelf. Ontwikkeling droog- en extractietechnologie met marktpotentie voor andere reststromen/producten. Integratie primaire productie, verwerking en afnemers.

Tijdens de Meet-Up van AgriFoodInnovation in 2022 stond het thema ‘Reststroomverwaarding en het tegengaan van voedselverspilling’ centraal. Je leest er hier meer over.

Binnen deze moonshot lopen anno 2023 twee verkenningen:

Verkenning verwaarding van groene grondstoffen tot hoogwaardige voedingsproducten en Verkenning en toepassing van innovatieve technologieën ter voorkoming van /het tegengaan van (voedsel)verspilling.

Deze verkenningen worden mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost Brabant en provincie Noord-Brabant.

Aanhaken, meedenken, vragen? Neem gerust contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.