Regio organisaties en studieclubs kijken mee en geven input om in eigen context verantwoord op de toekomst te oriënteren. Er is voor gekozen om aan een kloppend ‘2030 ideaal’ te werken met alle gebied stakeholders. Nieuwe ecologische inzichten en technische mogelijkheden geven ruimte in ondernemerschap met biodiversiteit. Ook voor de grotere telers en veehouders.
De Brabantse Boerderij van de Toekomst wordt een voorbeeldbedrijf waar de toekomstige generatie telers via onderwijspartners letterlijk in aanraking komt met het moderne akkerbouwbedrijf. Vanuit het ecologisch, economisch én maatschappelijk 2030 ideaal wordt ook naar mogelijke modernisering gebiedsgerichte regelgeving gekeken.
Paul van Zoggel, projectcoördinator Praktijkcentrum voor Precisielandbouw licht toe wat de Boerderij van de Toekomst beoogt: “Nadat in Lelystad een Boerderij van de Toekomst op kleigrond is gestart, wilden we naar dat voorbeeld ook een proeftuin voor de zandgronden van Brabant en Limburg. In september vorig jaar zijn we hiermee van start gegaan.”