World FIRA 2024

World FIRA is de grootste internationale vakbeurs over Robotica in Agro. In februari dit jaar vond de 8e editie plaats nabij Toulouse in Frankrijk. Ruim 2500 deelnemers uit meer dan 50 landen bezochten de beurs waaronder boeren, dealers, agro-industriëlen, wetenschappers, investeerders en adviseurs.

Tijdens FIRA 2024 kan men genieten van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autonome machines voor veldgewassen, tuinbouw, wijnbouw en boomkwekerij.

Tijdens FIRA worden landbouwmachines gedemonstreerd, conferenties gehouden en workshops gegeven en wordt ingegaan op de robot als oplossing voor agro-ecologische- en arbeidsvraagstukken. Hoge ogen gooide ook dit jaar de Robot One van Pixelfarming Robotics die ook dit jaar niet mocht ontbreken op deze internationale beurs.

Pixelfarming Robotics is de leadpartner van de businesscase Autonome Akker van AgriFoodInnovation. Waarmee Brabant werk maakt van de verbinding tussen agrifood en high tech. Het doel is om grensverleggende innovaties in de agrifood te versnellen in de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Deze businesscase wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost-Brabant (rnob.nl) en provincie Noord-Brabant.

#RNOB #brabant #landbouw #robot #robotisering #innovation #gewas #gewasketen #digitaal #digitalegewasketen

 

Laatste updates

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.