High Tech en Agrifood: hand in hand voor verduurzaming 

De derde bijeenkomst van AgriFoodInnovation (AFI) was op 14 oktober tijdens Dutch Food Week op locatie bij Het Suikerlab in Bergen op Zoom. Lees hier het verslag van deze bijeenkomst, inclusief de presentaties.

Verslag meet-up 14 oktober

Fijn dat velen van ons aanwezig konden zijn en we ook nieuwe leden van ons netwerk mochten begroeten in het prachtig gerenoveerde voormalige Suikerlab, met dank aan de gemeente Bergen op Zoom.

Dit keer was het thema Duurzaamheid op de cross-over tussen High Tech & AgriFood. De aftrap werd gedaan door Peter Berben, strategisch adviseur Gemeente Bergen op Zoom. Hij heette iedereen welkom in het voormalige Suikerlab, dat nu is getransformeerd tot een dynamische omgeving voor plant-based en duurzame organisaties die samenwerken in de Delta Agrifood Business. Verder werd er een inhoudelijke update gegeven over AgriFoodInnovation en de drie moonshots. Verder waren er twee bedrijfspresentaties, Creating shared value through sustainable partnerships door Jolanda Soons-Dings, Sustainability Leader bij Lamb Weston / Meijer en Kan iedereen op de wereld zelf duurzaam voedsel telen? door Arend Koekkoek, die met Pixelfaming ook partner is in de business case Digitale Gewasketen binnen AgriFoodInnovation.

Daar na was het tijd voor een update over Innovation Makers Agrifood Challenge van de Provincie Noord-Brabant en een paneldiscussie over Dilemma’s bij duurzaamheid in AgriFood en High Tech.

Klik hier voor het verslag, met tevens de presentaties van deze meet-up.

Laatste updates

World FIRA 2024

Tijdens FIRA 2024 kan men genieten van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autonome machines voor veldgewassen, tuinbouw, wijnbouw en boomkwekerij. Tijdens FIRA worden landbouwmachines gedemonstreerd, conferenties gehouden en…

Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.