‘Wie landbouw en voedsel zegt, zegt Brabant.’

De mooie verhalen in Brabant liggen voor het oprapen. In iedere schakel van de keten bevinden zich inspirerende en innovatieve bedrijven. Een aantal van die verhalen zijn terug te vinden in het digitale magazine van provincie Noord-Brabant ‘LANDBOUW EN VOEDSEL 2030 Brabant voorop in vernieuwend boeren’ dat je hier kunt lezen, luisteren en bekijken.

Een tipje van de sluier:
Van een podcastserie (Bart Jan Cune) over de landbouw- en voedselketen van de toekomst tot een videoserie waarin de schakels in de keten worden belicht. Dit magazine staat helemaal in het teken van de weg die de we gaan inslaan naar een slimme, waardevolle, circulaire en verbonden sector in 2030.

Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van The Protein Brewery; naar hun alternatief voor dierlijke eiwitten, dat de eiwittransitie wel eens zou kunnen versnellen. En boer Dirk Roelants die samen met Staatsbosbeheer veel kansen ziet voor landbouw en natuur. Waar boer Jacob van den Borne grote kansen ziet om met data en hyperinnovatieve systemen te werken aan het behoud van de biodiversiteit. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan het dichterbij elkaar brengen van boer en consument. Want meer weten over eten zorgt ervoor dat we gezondere keuzes kunnen maken!

 

Laatste updates

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.