Roel Schutten blikt terug op AgriFoodInnovation

Met zijn vertrek bij AgriFood Capital, neemt Roel Schutten ook afscheid van AgriFoodInnovation. Hij is een van de grondleggers en architecten van het innovatieconsortium geweest.

“AgriFoodInnovation is een van de icoonprojecten van AgriFood Capital. Met AgriFoodInnovation hebben we een samenwerkingsmodel opgezet voor het bouwen van complexe innovatieclusters. Met als kern businesscases waarin bedrijven de lead hebben. Zij investeren zelf de nodige tijd en geld en worden hierbij ondersteund door kennisinstellingen en overheden. Door te innoveren vanuit de behoeften van samenwerkende bedrijven heeft de ontwikkeling van ‘smart farming’ door toepassing van high tech en data in de stal en op de akker in Brabant een stevige impuls gekregen.

Ook heeft AgriFoodInnovation ervoor gezorgd dat de samenwerking tussen de regionale ontwikkelorganisaties in Brabant nog intensiever is geworden.  Het innovatieconsortium heeft daardoor ook de basis gelegd voor Next Tech Food Factories van AgriFood Capital en Brainport Development dat zich richt op de toepassing van high tech en data in de voedselverwerking.

Ik ben ontzettend trots op wat we met onze partners in Brabant de afgelopen jaren hebben bereikt. Want innoveren lukt alleen wanneer je samenwerkt. Daarom wil ik alle betrokken bedrijven, kennisinstellingen en overheden en het team van AgriFoodInnovation in het bijzonder, hartelijk danken voor hun inzet, doorzettingsvermogen en betrokkenheid.”

Ik ben ontzettend trots op wat we met onze partners in Brabant de afgelopen jaren hebben bereikt. Want innoveren lukt alleen wanneer je samenwerkt.

Dit artikel verscheen in de nieuwsbrief van AgriFoodInnovation van september 2023. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan en mis niets.

Laatste updates

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.