Kennisrapportage ‘Verdienen met insecten’

Samenwerking is cruciaal voor succesvol ondernemerschap. Dit geldt ook voor de opkomende insectensector, waar innovatie en samenwerking de sleutel zijn tot het creëren van waardevolle businessmodellen. Op 27 maart 2024 werd een werkbijeenkomst georganiseerd  door AgriFoodInnovation, New Generation Nutrition (NGN), Network for Insect Knowledge (NIK) en de provincie Noord-Brabant waarbij we ons richtten op drie centrale thema’s: ‘Insecten voor humane consumptie’, ‘Petfood producten op insectenbasis’, en ‘Gebruik van insecten in pluimvee’.  De kennisrapportage die is opgesteld aan de hand van de uitkomsten van deze dag is nu beschikbaar.

Het doel van deze rapportage is om aan de hand van de uitkomsten van de werkbijeenkomst een helder perspectief te bieden op het ontwikkelen van valide businesscases voor ondernemers in de insectenteelt sector.

De besproken thema’s vertegenwoordigen belangrijke marktkansen waar de insectenteelt een significante rol kan spelen. Tijdens de workshop is in groepen diep ingegaan op de vraag welke stappen nodig zijn om van kansen levensvatbare businesscases te maken.

Hierbij is gekeken naar de specifieke uitdagingen en kansen binnen elk thema, en hoe samenwerking met ketenpartners kan leiden tot innovatieve oplossingen.

De rapportage is op te vragen via communicatie@agrifoodinnovation.nl.

 

Dit artikel verscheen in de nieuwsbrief van AgriFoodInnovation van juli 2024. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan hier aan en mis niets.

Laatste updates

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.