Hagelslaglijn QING voor The Chocolate Factory

Op de Noordkade in Veghel is The Chocolate Factory gevestigd: een unieke omgeving waar industrieel erfgoed en moderne technologie samenkomt. Hier krijgen jongeren de kans om techniek en voedselproductie zelf te ervaren: van het bedienen van productielijnen tot het ontwerpen van verpakkingen. The Chocolate Factory is een samenwerking aangegaan met QING en vanaf 2024 opent de Chocolate Factory de hagelslaglijn.

 

Vaak zijn mensen, zowel jong als oud, zich niet bewust van hoe voedsel wordt geproduceerd en weten ze niet waar de duizenden producten in de supermarkt vandaan komen. Dankzij de hybride leeromgeving van The Chocolate Factory krijgen bezoekers op een boeiende en educatieve manier inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het produceren van voedsel.

Met de hagelslaglijn worden bezoekers dan ook van begin tot het eind betrokken bij het productieproces. Ze kunnen ervaren hoe het is om hun eigen product te ontwikkelen. Denk aan het samenstellen van de inhoud en het kiezen van hun eigen kleuren hagelslag. Geen enkele productie gaat zonder slag of stoot dus de bezoekers gaan ook te maken krijgen met storingen die verholpen moeten worden. Tijdens hun reis komen ze grote silo’s tegen waar de hagelslag uitkomt en co-bots die helpen bij het inpakken van de hagelslag en de logistiek. Uiteindelijk verlaten ze de fabriek met hun eigen ontworpen pak hagelslag.

Om techniek populairder te maken onder jongeren werkt The Chocolate Factory nauw samen met onderwijsinstellingen en bedrijven. Door samen te werken wordt er lokale en regionale kennis en ervaring verzameld om de hybride leeromgeving compleet te maken. QING is een High-Tech ingenieursbureau die complexe problemen in de voedingsindustrie van vandaag oplost met de technologie van morgen.

The Chocolate Factory verwacht in 2024 haar deuren te kunnen openen.

Laatste updates

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.