Duurzaam verdienen als boer voor de toekomst

Klik op de knop hieronder voor meer informatie en aanmelden.

Agroproeftuin De Peel organiseert 4 themadagen voor en door boeren. Tijdens deze dagen duiken ze samen met jullie in grote, urgente thema’s van dit moment: hoe data & tech kunnen helpen, bodemverbeteringeiwit van eigen bodem en hoe je duurzaam kunt verdienen. Je hoort uit eerste hand de resultaten van andere praktijkproeven, krijgt een kijkje in de keuken bij collega’s, krijgt kansrijke adviezen aangereikt en gaat met elkaar aan de slag om van vraagstukken uit eigen bedrijf praktische, uitvoerbare experimenten te maken. Op 15 april vindt de bijeenkomst ‘Duurzaam verdienen als boer voor de toekomst’ plaats.

Kringlooplandbouw, duurzaam boeren of het hele jaar groen – hoe zet je als boer die volgende stap? En hoe zorg je dat je goede resultaten blijft behalen? Deze dag werken we nog eens extra aan jouw experiment, en denken we door op het verdienmodel en de inpassing van duurzamer boeren in je bedrijfsmodel. Martin Scholten (WUR), de man die kringlooplandbouw wetenschappelijk op de kaart zette, kijkt mee naar alle experimenten en geeft advies. Ook aanwezig is Jan Maarten Dros, oprichter van Wij.Land en gespecialiseerd in korte ketens, betaling voor ecosysteemdiensten en diversificatie van het agrarisch bedrijf.

Experts: WUR – Martin Scholten, Jan Maarten Dros Wij.Land

Programma:
12.30 –Rijkevoort-De Walsert
13.00 – Introductie Martin Scholten – duurzamer boeren is de enige weg voorwaarts – Martin Scholten
13.30 – Duurzaam verdienen in korte ketens, middels diversificatie en betaling voor ecosysteemdiensten –  Wij.Land – Jan Maarten Dros
14.00 – Aan de slag – proefopzet verbeteren – plannen aanscherpen, innoveren en advies inwinnen van 2 experts
15.00 – Rondleiding boerderij & distilleerderij Heische Hoeve inclusief whiskey proeverij door ondernemer Dennis Hurkmans
16.00 – Proeven pitchen 2.0
16.30 – Borrel met lokale bites

Aanmelden of meer informatie opvragen kan heel eenvoudig per mail.

AgroProeftuin de Peel is een samenwerking van AgriFood Capital, RNOB, de Provincie Noord-Brabant, ZLTO, HAS Hogeschool en Wageningen University & Research en wordt mede gefinancierd door de Regiodeal Noordoost Brabant en het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland.

Schrijf u nu in!

Agroproeftuin De Peel organiseert 4 themadagen voor en door boeren. Tijdens deze dagen duiken ze samen met jullie in grote, urgente thema’s van dit moment: hoe data & tech kunnen helpen, bodemverbetering, eiwit van eigen bodem en hoe je duurzaam kunt verdienen. Je hoort uit eerste hand de resultaten van andere praktijkproeven, krijgt een kijkje in de keuken bij collega’s, krijgt kansrijke adviezen aangereikt en gaat met elkaar aan de slag om van vraagstukken uit eigen bedrijf praktische, uitvoerbare experimenten te maken. Op 15 april vindt de bijeenkomst 'Duurzaam verdienen als boer voor de toekomst' plaats.

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.