Akkerbouwdag 2024

Dit jaar organiseren Boerderij en TREKKER Akkerbouwdag 2024 in Nijkerk op 11 juli! Het evenement staat in het teken van ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’, waarbij de focus ligt op de cruciale rol van groenbemesters bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

 

Ontdek op de demovelden de verschillende grondbewerkingen van diverse groenbemesters en leer hoe ze bijdragen aan een gezonde bodemstructuur. Tijdens de workshops krijg je inzichten in dit thema. Daarnaast biedt het standhoudersplein de gelegenheid om in gesprek te gaan met allerlei bedrijven en om de nieuwste technologieën en innovatieve producten te ontdekken die je kunnen ondersteunen bij het behalen van succes op je akkers. Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan voor Akkerbouwdag 2024!
Meer informatie vind je op deze site.

 

Programma

Thema ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’
Groenbemesters spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de bodemgezondheid. Ze hebben diepe wortels die de grond losmaken en de bodemstructuur verbeteren. Na de teelt kunnen groenbemesters worden ondergewerkt om organisch materiaal aan de bodem toe te voegen, waardoor de bodemvruchtbaarheid en het vermogen om voedingsstoffen zoals stikstof vast te houden worden vergroot.

Groenbemesters worden vaak ingezet om de bodemkwaliteit te verbeteren en uitspoeling van stikstof te verminderen. In plaats van de bodem bloot te stellen aan erosie en degradatie door intensieve bewerking, bieden groenbemesters een andere aanpak.

Demovelden
Tijdens Akkerbouwdag willen we je graag meer laten zien over de verschillende grondbewerkingen van diverse soorten groenbemesters die er zijn. Er worden op locatie meerdere demovelden aangelegd en tijdens Akkerbouwdag worden er demonstraties getoond van verkleinen en onderwerken van groenbemesters.

Workshops
Tijdens Akkerbouwdag nodigen wij verschillende leveranciers uit om een workshop te geven rondom het thema ‘Grondbewerking & Bodemgezondheid’. Zodra deze leveranciers bekend zijn, delen wij deze op de website. Hou deze dus in de gaten!

Standhoudersplein
Krijg de kans om in gesprek te gaan met vooraanstaande bedrijven en organisaties uit de sector. Ontdek de nieuwste technologieën, innovatieve producten en diensten of machines die je kunnen ondersteunen bij het bereiken van succes op je akkers.

Schrijf u nu in!

Dit jaar organiseren Boerderij en TREKKER Akkerbouwdag 2024 in Nijkerk op 11 juli!