Agrofood meets High Tech

Het landschap binnen de agrofood sector verandert snel. De industrie, het proces en productie worden steeds beter geoptimaliseerd. Digitale en slimmere ketens, circulariteit, duurzaamheid en het tegen gaan van voedselverspilling staan hoog op de agenda. Tijdens dit agrofood event op 17 maart aanstaande zullen de interessante sprekers alle belangrijke thema’s binnen de sector de revue laten passeren. Ben je klaar voor de trends, maatschappelijke thema’s en waardevolle inzichten?

Programma
15:30 – 16:00 – Inloop
We heten u van harte welkom bij het High Tech Software Cluster op het BIC1 (Brainport Industries Campus, BIC1 in Eindhoven).
16:00 – 16:10 – Welkomstwoord Wim Renders (High Tech Software Cluster) Cluster manager Wim Renders heet u van harte welkom en zal u kort en krachtig meenemen in het programma van vandaag.
16:15 – 16:40 – Service als extra verdienmodel – Nic Pot (CTAC) De term “Servitization” rukt op binnen heel veel factoren. Het is een business model dat heel veel voordelen kan bieden voor leveranciers en voor klanten. Maar zijn er ook nadelen of is het altijd een “win-win” situatie? Technologisch is er heel veel mogelijk, maar kritisch blijven nadenken kan geen kwaad.
16:45 – 17:10 – Proces controle door middel van data – Martijn van Iersel (Holland Malt) Data maakt het mogelijk om processen te voorspellen en daarmee het proces beter te beheersen. Voor Holland Malt betekent dit de mogelijkheid om energie (kosten) te besparen en daarmee de ecologische footprint te verkleinen. Krijg inspiratie en leer over hoe data kan helpen in procescontrole!
17:15 – 17:40 – Data optimaliseert fruit – Harrij Schmeitz (Royal FruitMasters) Hoe kan data de teelt en afzet van fruit optimaliseren? Harrij Schmeitz van ICT-expert in wereld van Agri&Food neemt u mee in zijn visie op de mogelijke toegevoegde waarde van data in fruit.
17:45 – 18:00 – Afsluiting themamaand Agrofood – Wim Renders (High Tech Software Cluster) In een korte nabeschouwing neemt Wim Renders u nog kort mee in de speerpunten van de verschillende sprekers en geeft iedereen de mogelijkheid om nog wat vragen te stellen. Na afloop is er een mogelijkheid om de diverse onderwerpen na te bespreken tijdens een borrel. Kunt u niet deelnemen aan dit event maar heeft u vragen aan een spreker of kijkt u graag naar de mogelijkheden? Plan vrijblijvend een gesprek met ons in.

Voor wie is dit met name interessant?
Nederlandse land- en tuinbouw bedrijven, veeteelt bedrijven, tuinbouw, bedrijven actief in de verwerking van producten, foodtech bedrijven, beleidsmakers bij nationale en lokale overheden, softwareontwikkelaars en iedereen met interesse in dit thema.

Aanmelden voor dit event
Je kunt je aanmelden via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.