Programma Meet-Up AFI bekend

Ons programma voor 30 juni is rond en maken wij hierbij graag bekend. Naast kennis delen, ervaringen uitwisselen, nieuwe contacten leggen en businesskansen verkennen, duiken we samen in de thematiek 'Reststroomverwaarding en het tegengaan van voedselverspilling'.

AANMELDEN
PROGRAMMA AFI Meet-up
30 juni 2022, 13.30-17.30 u
CHV Noordkade Veghel

Reststroomverwaarding en het tegengaan van voedselverspilling. Brabant als proeftuin voor de cross-over tussen hightech, agrifood en data.

13.30 u:       Ontvangst en registratie | koffie, thee en lekkers

14.00 u:       Welkom en opening door gespreksleider Elske Verbraak

  • Reststroomverwaarding en tegengaan van voedselverspilling
    • Kansen voor verwaarding van groene grondstoffen tot hoogwaardige voedingsproducten (Toine Hultermans, ToonDevelopment)
    • De route naar het voorkomen van 1 miljoen ton aan verspilling
      (Toine Timmermans, Stichting Samen tegen Voedselverspilling)
  • Ondernemers aan het woord
    Interactief gesprek over het verzilveren van kansen, het aanpakken van uitdagingen en het creëren van oplossingsrichtingen op het gebied van reststroomverwaarding en voedselverspilling, maar ook over beschikbare regelingen en ondersteuningsmaatregelen.

Tafelgasten

  • Kelly Vermeer, Business Development & Innovation Manager – LOOOP
  • René Clerc, Customer success manager – OneThird
  • Nicole Timmerman, Circularity Specialist – Bakker Barendrecht
  • Charl Goossens, VARTA
  • Jonica de Bruijn, Programmamanager Agrofood & Biobased – REWIN West-Brabant
  • Linda van Mierlo, Programmamanager Agrofood, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)

15.10 u:      Pauze, hapje en drankje

15.30 u:      De samenhang der dingen: AgriFood Innovation, Innovatieagenda Landbouw en Voedsel provincie Noord-Brabant en Regiodeal Noordoost-Brabant.

Tafelgasten

  • Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde voor Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart
  • Roel Schutten, directeur AgriFood Capital BV
  • Kees van Rooij, burgemeester Meierijstad

16.00 u:      Harrij Schmeitz, directeur Stichting Fruit Tech Campus
Is de digitale supply chain ook effectief?

Door velen wordt data delen in de keten nog gezien als een bedreiging. Maar is dat ook zo? Of is delen niet alleen efficiënt maar ook effectief als het gaat om duurzaamheid & foodwaste? Data & Transparantie als kans?

16.35 u:     Conclusies en afsluiting
Elske Verbraak (gespreksleider) en Ton Hagelstein, programmamanager AgriFoodInnovation

  • Wat kan men de komende tijd van AFI, en het driverteam reststroomverwaarding verwachten?
  • Wanneer zijn de volgende AFI meet-ups?

16.45 u      Borrel, hapjes en drankjes

Voor de geïnteresseerden: Een korte tour langs The Chocolate Factory: Ontwikkel je eigen chocoladereep, helemaal verspillingsvrij, en ontdek de wereld van techniek. Leerlingen gaan hier straks mee aan de slag in The Chocolate Factory, een leer-werk ‘experience’ op de Noordkade in de gemeente Meierijstad. Het talent van jongeren benutten, food-bedrijven en onderwijs samenbrengen en innoveren voor meer circulaire voedselketens: het komt samen rondom de levensechte chocoladeproductielijn.

17.30 u      Einde.

Nog niet geregistreerd? Klik dan hier.

Voor de tour langs de Chocolate Factory geldt: vol=vol.
Graag tot 30 juni!

AANMELDEN

Mede georganiseerd door:

Laatste updates

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.