Duurzame samenwerking in Brabantse aardappelverwerkende industrie

Agristo, Peka Kroef, Lamb Weston en Duynie slaan de handen ineen voor een baanbrekende samenwerking gericht op duurzaamheid en milieubewustzijn. Samen zetten deze partijen zich in om de haalbaarheid en implementatie van technieken te onderzoeken die niet alleen het waterverbruik in de aardappelverwerkende industrie verminderen maar ook de valorisatie van nutriënten maximaliseert. Het gezamenlijke doel is om de aardappelverwerkende industrie te verduurzamen en zo een positieve impact op het milieu te maken.

In de aardappelsector wordt water ingezet om aardappels te wassen en te transporteren. Er zijn al veel stappen ondernomen om dit waterverbruik te reduceren. Door innovatieve en milieuvriendelijke methoden te identificeren en te implementeren, moet het gebruik van water nog verder kunnen worden verminderd. En de impact op het milieu nog verder worden geminimaliseerd. Er liggen nog voldoende kansen om processen verder te optimaliseren door van elkaar te leren en samen te innoveren.

Innovatie in inhoudsstoffen: Circulaire Economie in Actie
Een ander aspect van deze samenwerking is de verkenning van mogelijkheden om waardevolle inhoudsstoffen uit het proceswater te winnen. Deze kunnen dienen als grondstof voor diverse toepassingen, zoals diervoeder of andere producten. Op deze manier wordt er bijgedragen aan de totstandkoming van een circulaire economie en wordt gewerkt aan een toekomst waarin duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

AgriFoodInnovation ondersteunt de ontwikkeling van de businesscase met het beschikbaar stellen van business development, kennis en netwerk. AgriFood Capital, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), REWIN West-Brabant en Brainport Development zijn partners van AFI. De businesscase wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost Brabant en provincie Noord-Brabant.

 

Laatste updates

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.