Rondetafelgesprek ‘De insectenketen in beeld’

De insectensector is een sector met groeipotentie en staat steeds meer in de belangstelling vanwege de mogelijke rol die zij kan vervullen in het oplossen van verschillende uitdagingen waarmee de voedsel- en landbouwindustrie geconfronteerd wordt. Denk hierbij aan insecten als duurzame voedselbron, of alternatieve eiwitbron, of de bijdrage die insectenteelt kan leveren aan de ontwikkeling van een circulaire economie.

Op initiatief van AgriFoodInnovation (AFI) en Provincie Noord-Brabant en in samenwerking met Keyport (economisch samenwerkingsverband regio Midden-Limburg) vindt op 28 juni een rondetafelgesprek plaats bij VDL Insect Systems in Eindhoven. Belangrijke spelers in de insectenketen zijn persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen aan dit rondetafelgesprek over de kansen, uitdagingen en mogelijkheden voor de insectenteelt. 

Programma & Locatie
woensdag 28 juni 2023
15.00 – 17.00 uur
Hoevenweg 1 Eindhoven, (VDL Insect Systems)

 

Marian Peters  (New Genetarion Nutrition) en Geert Poels (VDL Insect Systems) zullen ons een inkijk geven in hoe de insectenketen er op dit moment uit ziet. Onder leiding van moderator Esther van de Valk gaan we in gesprek over de toekomst van de insectenteelt, regelgeving, consumentenacceptatie en het verminderen van de kosten van opschaling, maar ook over het samen benutten van kansen om de sector te professionaliseren.

Meer informatie over deze bijeenkomst volgt binnenkort per e-mail aan de genodigden. Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar bent u wel van mening dat u een inhoudelijke bijdrage zou kunnen leveren aan deze bijeenkomst? Neem dan contact met ons op, dan laten we u weten of er nog ruimte is voor deelname.

De bijeenkomsten die door AgriFoodInnovation worden verzorgd komen tot stand in samenwerking met AgriFood Capital, Brainport Development, REWIN West-Brabant, provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). AgriFoodInnovation wordt als erkend Regio Deal project ondersteund door Regio Deal Noordoost Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.