Meet-Up AFI 21 september

AFI Meet-up Smart Farming
Plantaardig

Slim werken aan een duurzame en toekomstbestendige agrifoodsector

21 september 2022
13.30-17.45 uur Curio, Breda

Na een succesvolle meeting in juni over ‘Reststroomverwaarding en het tegengaan van voedselverspilling’, staat op 21 september ‘Smart Farming Plantaardig’ centraal tijdens de volgende Meet-up van AgriFoodInnovation. Graag nodigen we jou en al onze netwerkpartners uit Brabant en daarbuiten uit om aanwezig te zijn. Jij komt toch ook?

Keynote spreker Harrie Schonewille, Managing Director – VDL ETG Projects BV presenteert op 21 september bij Curio in Breda zijn visie op Smart Farming Plantaardig, het ecosysteem in Brabant en de rol van VDL en hoe deze past in het ecosysteem. We gaan in op de vraag wat versnelling in de weg staat en hoe we in Brabant die blokkades kunnen wegnemen.

Er is volop ruimte voor interactie, vragen en discussie tijdens de gesprekstafels met ondernemers. Aan de bestuurlijke tafel bespreken Elies Lemkes-Straver (gedeputeerde voor Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart provincie Noord-Brabant), Stephanie ter Borg (directeur REWIN West-Brabant), Judith Donkers (directeur Curio) en Chantal Dietvorst (Team Manager Ecosysteemontwikkeling Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) het belang en de noodzaak van onderwijsontwikkeling binnen de sector.

Het maatschappelijk perspectief van Smart Farming wordt in een gezamenlijk gesprek door Arend Koekkoek (directeur Pixel Farming Robotics), Jacob van den Borne (directeur Van den Borne Aardappelen) en Thijs Dorssers (Manager Holland Robotics) besproken met speciale aandacht voor de AFI projecten Autonome Akker, Slimmer Telen en AgroBOTS.

We sluiten de dag af met een rondleiding over het terrein van Curio waar we zien en horen hoe de projecten Robotboerderij, Proefveld en Farmbots bijdragen aan de toekomst van de agrifoodsector in Nederland.

Het volledige programma tref je hier.
Het aantal plaatsen is beperkt, wil je zeker zijn van deelname meld je dan dus nu aan.

Graag tot 21 september vanaf 13.30uur bij Curio, Frankenthalerstraat 15, 4816 KA Breda.

Team AgriFoodInnovation

Deze Meet-up komt tot stand in samenwerking met AgriFood Capital, Brainport Development, REWIN West-Brabant, provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). AgriFoodInnovation wordt als erkend Regio Deal project ondersteund door Regio Deal Noordoost Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief

Deel uitmaken van onze community, onze bijeenkomsten bezoeken of op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.